Central United Methodist Church

Asheville, NC

As an addition to the existing building, the Central United Methodist Church hired MHAworks to design a family life center with multi-function spaces, offices, and classrooms. The project also includes 150 parking spaces in a two-level garage, a full kitchen and support spaces upgrades, and a pre-function gathering space at the main level of the connector.

The church complex was originally constructed in several phases beginning with the sanctuary in 1903. The present configuration of the building is not linked together in a way that is easily understood by visitors and is not handicapped accessible.

Another task of ours was to design a new connector space that will allow for handicapped accessibility through all levels of the building and serves as a welcome center for visitors from both Church Street and Buncombe Street.

This project is now in fundraising.